Häng med i vår utveckling!

veckoplanering

fick en förfrågan om jag bl.a. kunde lägga upp hur jag tar hand om Aragorn samt ett litet schema över när han rids/vilar, så jag la in det här och skrev även till vad jag har tänkt att fokusera på under själva passen. eftersom det är en vanlig lektion/träning på måndagen så vet jag inte riktigt vad den innebär än så lämnade det tomt, på torsdagen kommer det att vara en dressyrclinic på klubben för Lisette Hedman där jag är en av de två som kommer att få rida!
 

måndag: ridning.
tisdag: vila.  
onsdag: ridning - lösgörande pass, mycket övergångar och tempoväxlingar. 
torsdag: dressyrclinic.
fredag: ridning - sidvärtesrörelser samt galoppfattningar.
lördag: vila, alt. bara skritta.
söndag: ridning - ev. någon hoppövning, annars markarbete. 


när jag gör iordning honom brukar jag först ta lite vatten i en spann och svampa bort all lera från benen och runt hovarna för att lättare hålla koll på t.ex. om han kanske börjar få tendenser till mugg, därefter ryktar jag igenom honom ordentligt och borstar ut både manen & svansen tills det inte är någon smuts/tovor i dem.
sedan ska all utrustning på innan ridpasset, när jag kommer tillbaka så tar jag såklart av all utrustning igen och känner igenom benen så allt är som normalt. ryktar igenom honom igen, gosar lite extra, smörjer in karlederna med Helosan för att motverka eventuell mugg, sedan går jag ut och hämtar in kvällshö som han får stå och tugga på medans han får på sig pyjamasen inför natten (förutsatt att jag rider honom på kvällen!). 
jag hänger undan de grejer som ska vara i stallet, putsar lite snabbt om det behövs, sedan tar jag hem min egen utrustning samt tränset & martingalen. 
 
ni får gärna kommentera om det är något mer ni vill läsa om!


hej snälla jultomten/släkten!

när jag får månadens lön är det en främst två grejer som jag ska köpa in till Aragorn, ett ulltäcke och en förbygel.
 
sen får gärna jultomten vara snäll och leverera några andra grejer också som t.ex. en Mattes fårskinnspadd ELLER en Ogilvy Halfpad (gärna den senast nämnda hihi), ett par Veredus Carbon Gel Vento i stl. M får han gärna slänga ner i säcken också! använder redan ett par Carbon Gel till Aragorn som jag fått låna av snälla Kate då de passar bättre än de jag har själv från Lami-Cell, men har ju helst ett par egna hehe. Drömma kan man väl?
 
collaget slängde jag ihop själv, men ni hittar fårskinnspadden HÄR / Ogilvy-padden HÄR / Veredus HÄR.


ännu en gång..

påväg till ridhuset insåg jag att jag glömde säkerhetsvästen i stallet och bestämde mig då helt enkelt för att om jag började känna att Aragorn hade för mycket överskottsenergi så skulle jag hoppa av för att inte utmana hans småskutt som sätter en ur balans...
 
men ännu en gång blir jag överrumplad av min häst. innan han anlände till vasaholm hade han aldrig någonsin satt en hov i ett ridhus (eller ens varit utanför gården) och vi har fortfarande bara ridit därinne ett fåtal gånger och ännu färre gånger helt själva, tror ni att han ens bryr sig? jag tog med mig hundarna till stallet och satte de i ena hörnan av ridhuset, inte ens när de rörde sig med kopplen släpandes efter dem brydde han sig. 
 
kände direkt när jag hoppade upp att jag inte ens behövde oroa mig, han trampade på glatt med bakbenen i skritten men han var så avslappnad och så fin. han var nöjd helt enkelt, vi hade hoppträning i måndags med serier och avstånd där han var hur jäkla fin som helst så igår fokuserade jag mest på att lösgöra honom inför kvällens hoppträning där vi fokuserar på samma sak. 
 
 


snabbt hej

ville bara slinka in här lite snabbt och berätta att uppdatering är på väg, kommer att utvärdera träningen ikväll och lite småklipp från häromdagen kommer att dyka upp såsmåningom!


några dagars uppdatering

har varit lite lat med att blogga igen, men jag hoppas att jag snart kan komma in i ett litet "flow" igen. 
red aragorn lite lätt i söndags och då fick jag arbeta lite mer för att få honom lös och fin i vänstervarvet än vad jag behövde i fredags, men han var ändå så mycket bättre än vad han varit innan. löshoppade honom även i söndags, vi satte upp bom-sockerbit-oxer och jag vet inte hur många gånger han var i sockerbiten men så fort oxern kom upp lite i höjd, så var han inte i den en endaste gång. han tycker bara inte det är lönt att lyfta på fötterna när det bara är småhinder..

måndagen bestod av ännu en hoppträning som innehöll studsar, då var han lite tjafsig & taggad och ibland var jag faktiskt beredd på att han skulle ta minst två av hinderna i ett språng men det var bara att ta tag i halsringen och lita på honom.. :)
 
nöjd kille som fick komma ut och gå en runda efter gårdagens kiropraktor-besök!


gårdagens outfit

Träns: Hunter (Hööks)    Tyglar: Dyon   |   Martingal: Börjes   |   Schabrak: Impression? (Hööks)
Benskydd fram: Veredus Carbon Gel | Benskydd bak: Lamicell Elite PRO | Stigbyglar: Sprenger Bow Balance
 

Efter måndagens pass där vi hade ett bakslag så kändes det aningens bättre när jag red i torsdags men ändå inte helt okej, förrän igår när jag red honom. Han var en dröm att sitta på och nu vet jag igen exakt vilken känsla det är jag ska sträva efter. Igår var han verkligen lugn, harmonisk och bara helt jävla fantastisk. Han har alltid känts ganska låst upp vid öronen i vänster varv på volter och haft svårt att verkligen ställa sig ordentligt och jag har kämpat för att få igenom det. Vänstervarvet igår var precis som jag vill ha honom hela tiden, han var lös ända från början och väldigt lätt att reglera tempot på utan en massa tjafs. Igår svävade jag på rosa moln under hela ridpasset.


materiell lycka

 
nu är de äntligen i min ägo, mina knä kommer att tacka mig!