Häng med i vår utveckling!

lov, projekt, fotografering, ny kamera.

Canon EOS 500D + 50mm f/1.8
 
Och oj vad konstigt det kändes att skriva Canon EOS 500D istället för Canon EOS 1000D, men japp, så är det nu! Jag och min pappa bytade kameror med varandra då han kände att han inte fotograferade lika mycket som han tänkt och jag ville uppgradera mig så då kom vi på den enkla lösningen. Hittills är jag supernöjd, lite annorlunda är den ju men inte särskilt. Lovet kommer nog ändå gå till att lära känna den lite mer! :)
 
I skolan har vi ett projekt där vi helt enkelt ska få in en inkomst (Företagsekonomi 1) och jag och en klasskompis gick ihop och valde att erbjuda fotografering av djur till de vi trodde skulle vara intresserade. Vi kom igång den 19 december och hittills har vi redan haft två fotograferingar och ytterligare tre väntar nu på lovet! Så spännande och roligt, bilden i inlägget är från en utav fotograferingarna! 
 
Nu kommer det nog komma upp lite fler bilder framöver, så håll utkik!


point of return.

Canon EOS 1000D + 50mm f/1.8
 
Vi alla har både medgångar och motgångar i allt vi gör. Även jag, inget undantag där inte. Tyvärr har jag nu stött på en motgång i något utav det jag håller mest kärt i mitt liv, fotografering. Jag ser alla vackra motiv, speciellt nu bland all snö, de finns överallt men så fort jag tar fram kameran så tar det stopp. Ingen inspiration över huvudtaget. Var ute bl.a. igår då det var så jäkla fint med pudersnö och ljuset var helt enastående. Kände mig verkligen som hemma när jag gick där, kändes som jag var i mitt element. Såg alla motiv framför mig, kunde se hur fina bilderna kunde bli. Efter varje bild kände jag hur det tog stopp, inte en enda bild kände jag "wow, nu är jag nöjd".
 
Jag erkänner, jag är fast. Jag kommer inte längre just nu. Kanske därför bloggen har stått så stilla? Är det nu jag ska tacka & buga för mig, för bloggen? Jag vill inte, men kanske är det som blir bäst just nu, att få några kravlösa veckor där jag gör vad jag vill, när jag vill, hur jag vill.
Så kanske, kanske kommer min inspiration tillbaka.


details, details, details.

Canon EOS 1000D + 75-300mm f/4-5,6 III
 
En "liten" detaljbild från när jag fotograferade Grand Prixen i dressyr på Flyinge den första september. Fanns mer kontrast i bilden i photoshop, men som jag nämnde i mitt förra inlägg så bara knasar det sig när det ska sparas. Fun lajf!
 
Så himla sugen på en "riktig" fotografering, ska nog höra mig om lite grann, får ju passa på när snön är kvar här ju! ;)
 
Någon sugen?


ursäkta dröjningen..

 
Canon EOS 1000D + 50mm f/1.8
 
Jag ber så mycket om ursäkt för min, minst sagt, totalt värdelösa uppdatering. Under tiden som jag skriver detta kommer jag på att jag varken har visat bilder från; 1 september - FEI Grand Prix, Flyinge Kungsgård eller från Tobbe Larssons clininc, pt. II?
 
För övrigt sliter jag snart av mig håret, jag har Photoshop CS3 Extended och det funkar superbra, förutom när jag till exempel har redigerat kontraster och intensiteten på en bild. När jag väljer "Spara för webben och enheter.." så syns både före&efter-bild eller vad man ska säga, men när man sparat så blir bilden som "före". 
Känns som jag försökt med allt, men icke.

Och tidigare idag när jag gav mig ett försök igen till att fotografera i RAW-format (har inte gjort det sen något år tillbaka) och bilderna blev verkligen jättebra, men då går de inte att öppna någonstans. Varken i Photoshop, Bridge eller Camera Raw.. Fick tips från Erica om photoshop cs5, så håller på att fixa det nu. Funkar det inte, så vet jag inte vad jag gör. 
 
HAR NI NÅGOT TIPS, SÅ DELA GÄRNA MED ER!