Häng med i vår utveckling!

Hoppträning 25 september

 
några korta filmsnuttar från hoppträningen i torsdags, där satte vi ett "höjdrekord" på 55cms räcke.. nu ska vi få rutin på det här. ska inte ge upp. fall down seven times, stand up eight.
 

ni glömmer väl inte bort att ni kan prenumera på min youtubekanal HÄR? så missar ni inga nya filmklipp!


i will always want you

 
bloggningen har inte varit på topp de senaste dagarna, har helt enkelt inte haft ork till att starta datorn och skriva blogginlägg. 
 
träningen igår gick väl inte riktigt som den skulle, det kändes så åt helvete. han hade inget tålamod och blev väldigt skarp, försökte resa sig när han inte fick utlopp för energin och jag har helt tappat allt självförtroende och tron på mig själv i ridningen. från att hoppat 70-80cm på klubbtävlingarna och velat högre, till att tycka det är läskigt att komma på 50 i galopp. jag vet inte längre vad jag ska göra, och jag är så jävla besviken, arg och ledsen på mig själv. jag ville bara ge upp igår, jag vet inte hur många gånger jag bröt ihop igår. jag vet att denna hästen kan bli någonting, men jag vet inte om jag längre är rätt människa att ta honom ända dit. jag vill bara så jävla gärna att det ska funka..


Hoppträning 24 september

Igår hade vi ungefär samma övning som i måndags, satt på en aning lugnare/mindre spänd Aragorn men igår hade han istället den där "kan själv-attityden". Förhållningarna ignorerade han totalt i början och bara drog upp huvudet istället, rumpan svängde lite åt höger och lite åt vänster (inte min alltså...), galoppfattningarna i höger varv tog halva långsidan att få till och lite småtjafs hela tiden. Men han tänker ju iaf framåt över bommarna och det är just nu allt jag kräver av honom, grundridningen får vi jobba vidare med senare. 
 
ikväll blir det samma övning, just för att han ska vänja sig vid bommar och hinder men ikväll ska jag våga rida mer. det har blivit så mycket unghästridning för mig det senaste året där det har blivit travhoppning till 90% på lägre höjder att jag har blivit bekväm i det och nästintill lite mesig. ikväll ska jag våga rida, våga komma på det i galopp och inte ge mig. jag ska.
 
 
i första klippet ser ni vad jag menar med att jag inte får igenom förhållningarna över bommarna..


framtidens tillbakablick

23 sept. 2014
 
såhär ser Aragorn ut idag i kroppen, ska bli kul att ta nya bilder om några månader och se hur han har förändrats!


måndagshoppning

kvällens träning bestod av hoppning där vi tränade mycket på rytm och vägar samt att verkligen rakrikta de i anridningarna och efteråt.
vet ärligt talat inte riktigt hur jag ska beskriva kvällens Aragorn.. ett packe dynamit? livsglädje har han gott om iaf!
 
började med att skritta över tre bommar på marken där man i galoppen fick plats med ett galoppsprång imellan (insåg jag senare..), vilket gick ganska bra. taggad var han ju men det var hanterbart, frid och fröjd liksom!
skulle sedan trava över de här tre bommarna, vilket inte var lika frid och fröjd... kände hur han skuttade lite sådär glatt över den första bommen, skuttade en aning mer glatt över den andra bommen så jag hamnade i lite obalans och över den tredje bommen får han för sig att den har höjt upp sig till minst 1.20cm som också ska hoppas jämfota för lite extra skoj!
 
det tog mååånga varv innan han insåg att man faktiskt kunde trava normalt över de.. men hindrena i de senare övningarna gick faktiskt över förväntan, han är ju som en unghäst i ridningen och var inte inhoppad innan jag fick hem honom så vi har fått börja om från grunden trots att han är 11 i år. i eftermiddag blir det ett rejält dressyrpass!

 


halsfluss strikes again

vill be om ursäkt för den totalt värdelösa bloggningen (igen), men som rubriken säger så har jag återigen fått besök av den underbara halsflussen för säkert femte gången så jag har mer eller mindre varit sängliggandes och ganska dålig! 

ikväll ska jag skritta Aragorn en halvtimme, vi får se om jag överlever! han har haft en vila nu på lite mer än en vecka så han har ju lite energi som han vill bli av med... ska försöka knåpa ihop riktiga presentationsinlägg till er inom de närmsta dagarna!
 
fina Goofey!


for better or worse

 
jag har funderat lite mer på det här med bloggen och om jag ska göra om det till en "hästblogg", för det vill jag MEN jag har ingen aning vad ni vill läsa mer om?!
så ni får mer än gärna slänga in en kommentar med vad ni hade velat läsa om?
 
en riktig presentation om mig/aragorn i ett eget inlägg?
något inlägg då och då om "wanties" inom ridvärlden?
bilder när jag shoppat något kul?
åsiktsinlägg?
mer filmer/bilder från ridningen?
YOU NAME IT, bara ös in vad ni vill läsa om, tack!


but darling, stay with me.

 
eftersom jag knappt fotograferar längre funderar jag på att rikta in mig mer på min & aragorns resa och utveckling. mest för min egen del att kunna titta tillbaks om några månader och se vad som har hänt, sen om det hakar på några läsare under tiden hade det bara varit kul! under tiden kanske suget till att fotografera dyker upp igen, vem vet? 
 
vad tycker ni om idéen att sadla om bloggen? 


long time, no see

det var nu ett tag sedan jag bloggade, mycket för att jag nästintill helt tappat motivation och inspiration till att fortsätta fotografera och därmed också tappat lite suget till att ens starta datorn. därav den totalt urkassa bloggningen.
 
MEN, mycket har hänt sedan sist. mitt senaste blogginlägg var DET HÄR där jag var så glad över att vårt ridpass gick så bra och vilken fin häst jag hittat. något som nu är ännu bättre med den där hästen? vi har fått flytta honom till ett stall som ligger oss lite närmre, vilket innebär att han numera kan kallas för MIN. om jag är lycklig? svar ja
han är uppväxt hos våra bekanta och hade aldrig ens lämnat stallplanen, inte ens för en uteritt, men han har acklimatiserat sig så jäkla bra och helt okomplicerat.

vi har nu fått hjälp och börjat rida för tränare, påbörjat inhoppningen och han går från klarhet till klarhet. ikväll har vi en sista hoppträning och sedan ska han få en välförtjänt vila för att få smälta alla intryck kring hoppningen i en veckas tid. 
 
bild från den 6 juli. sedan dess har den införskaffats en hoppsadel (haft problem att hitta en som låg bra med tanke på hans något högre manke) och en rejäl frisering har skett. förhoppningsvis kommer det snart lite mer dagsfärska bilder på honom!
min fina. ♥