Häng med i vår utveckling!

ett riktigt smashigt inlägg.

 

Anledningen till att jag känner att jag vill visa denna video istället för ett vanligt inlägg med någon ny bild och lite allmänt, är att jag är så fruktansvärt trött på alla fördomar som folk har mot oss som håller på med hästar. Nej, jag vill själv inte vara den som är den och själv ska döma folk nu, men det är nästintill bara killar som pikar oss. Något jag också blir så förvånad över är de hästmänniskor som låter dem andra pika dem, varför backa och säga förlåt för att man faktiskt har en passion här i livet?
För till skillnad från de killar som pikar oss, så har vi i alla fall en passion som driver oss. Eller ska vi göra som dem och rusa till butiken för att köpa det nya Fifa13 och sedan totalt isolera oss från omvärlden?

 

De påstår att ”vi bara sitter där”, på hästryggen och låter hästarna göra jobbet, de påstår att alla priser som man vinner ska tilldelas hästarna istället. Men snälla, när ska ni växa upp egentligen? Tror ni att det är hästarna som bestämmer sig för att vara duktiga och hoppa hela banan, tror ni att de har fått banan på papper så de kan lära sig den och sedan gå in och vinna skiten? Om ni då tycker det är så jäkla lätt så sätt er på en häst och gå in och hoppa en 1,50-bana, tror inte ens ni hade klarat av att hoppa ett hinder på 50 cm. Ni tycker att det ser ut som att ryttaren inte gör någonting, but that’s the point!
Vi ska inte sitta och rycka i tyglarna för att den ska svänga till höger, vi ska inte sitta och sparka den i sidorna för att den ska ta ett steg framåt.

 

Det finns inte en häst och en människa på dess rygg för så fort man sätter sig på hästryggen så blir man ett team, man blir ett ekipage. Jag tror inte att ”icke-hästmänniskor” förstår vilket band det behövs mellan hästen och ryttaren för att de ska ta sig över ett 1,50-hinder, än mindre en hel bana.
Hade ni klarat av att få hästen göra en piruett i galopp i dressyren? Hade ni klarat av att hoppa en hel bana med fasta terränghinder som inte viker sig? Slår hästen i terränghindret tillräckligt ordentligt med frambenen kommer den gå omkull, och du följer med ner bara någon hundradelssekund efter hästen.

 

Hästsporten ÄR riskfull, vi satsar våra liv för några djur. Men samtidigt kanske det är en del av förtjusningen med hästarna? Vi ger hela vårt liv åt hästarna, men vi får också tillbaka av dem. Har du vunnit en hästs tillit kan ni faktiskt nästan bokstavligt talat gå genom eld och vatten.


Med denna text påstår jag heller inte att alla killar/”icke-hästmänniskor” ska flyga upp på närmsta häst för att lära sig att rida, men jag vill bara att ni ska kunna visa oss lite mer respekt. Kan ni inte bara respektera att alla har någon passion de brinner för?  Ni hade nog inte tyckt att det varit så kul om vi hade pikat er för ni kanske gillar att spela Fifa13 eller att spela innebandy. Om nu ridning inte hade varit en sport eller att hästarna gör allt, hur kan det då komma sig att vi ryttare kan sitta där på hästryggen, genomsvettiga efter ett pass? Så snälla, visa respekt!


Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback